About the Journal

Started from the beginning of January 2021, the Food and Agro-industry Journal published by Faculty of Agricultural Technology’s publisher will be subjected to 0 IDR publication fee once the paper is accepted publication.

Food and Agro-industry (FAGI) Journal is the journal under the faculty of Agricultural Technology, Universitas Teknologi Sumbawa. The journal is published twice a year (December and July) and contains articles on Food Microbiology, Health and Nutrition, Food Processing, Process Technology, System Engineering, and Environmental Management.

The manuscripts are submitted to this journal reviewed by double-blind technique and the Editor-in-Chief is the first layer review the manuscripts before distributed to the editors as well as the manuscript's topic.

All manuscripts that submitted to this journal should be the original article and contribution, free from plagiarism, and not be under editorial consideration for publication elsewhere. We could not accept the manuscript that meet the exclussion criteria. 

Announcements

Current Issue

Vol. 3 No. 2 (2022): Advances in Food Science, Sustainable Agriculture and Agroindustrial Engineering

Pembaca yang kami hormati,

Puji syukur kami panjatkan kehadirat Allah SWT, atas berkat dan rahmatNya pada kesempatan ini kita dapat berjumpa lagi melalui Food and Agroindustry Journal Volume 3 Nomor 2 Tahun 2022, edisi Desember 2022.

Artikel-artikel pada edisi ini membahas khususnya tentang inovasi, ilmu pengetahuan dan teknologi, serta hasil penelitian di semua bidang produksi pangan berkelanjutan, praktik pertanian dan agroindustri yang terkait dengan rekayasa proses, rekayasa bioteknologi dan bioproses, rekayasa pertanian, mesin pertanian, manajemen rekayasa, sistem teknik, lingkungan, dan bidang terkait.

Kepada penulis dan penelaah naskah yang telah berkontribusi pada penerbitan jurnal edisi ini, kami menyampaikan terima kasih yang mendalam. Kami mengundang rekan sejawat peneliti dalam bidang teknologi pangan untuk mengirimkan hasil-hasil penelitian untuk disajikan pada jurnal ini pada edisi-edisi berikutnya. Saran dan kritik yang membangun juga sangat kami harapkan.

 

Selamat membaca.

 

Editorial Board

Food and Agroindustry Journal

Published: 2022-12-21

Articles

View All Issues